Werving leden werkgroep Dordt Inclusief: ‘Hoe toegankelijk is Dordrecht?’

Bron: Dordrecht.net d.d. 16 november 2022

Wat vind jij van de toegankelijkheid van Dordrecht? Kun je met je rolstoel overal komen? Kun jij makkelijk over straat met je herkenningsstok? En wat vind je als inwoner met een visuele of auditieve beperking van de toegankelijk? Waar loop je letterlijk tegenaan? Zijn er voldoende bankjes om te rusten als je een dagje ouder bent of herstellende van een ziekte?


Iedereen in Dordrecht kan meedoen
De gemeente Dordrecht streeft naar een inclusieve samenleving: een samenleving waarin iedereen mee kan doen. De Adviesraad Wmo & Jeugd is het hier helemaal mee eens. Dordrecht Inclusief is dan ook een van onze speerpunten. Dordrecht moet bijvoorbeeld toegankelijk zijn, anders kun je niet meedoen.


Praat, denk en test mee!
De Adviesraad adviseert de gemeente, onder andere, over de toegankelijkheid. De werkgroep Dordt Inclusief bestaat nu ruim anderhalf jaar en heeft al aardig wat acties uitgevoerd. Zoals een schouw naar het centrum, deurhangers voor voertuigen die in de weg staan en recentelijk een pluim voor toegankelijke winkels. We bedenken dus met elkaar plannen hoe het beter kan.


Ben je slechtziend of slechthorend? Heb jij begeleiding van een hulphond? Heb jij last van de vele prikkels uit de stad? Ben je minder goed ter been? Is jouw beperking niet van buiten zichtbaar, maar voel je dat wel van binnen? Met jouw inbreng als ervaringsdeskundige helpen we mee Dordrecht inclusiever te maken.!


Wil je meedoen of meer informatie?
Wil je meedoen of wil je meer informatie, neem dan contact op Nick Bootsman, telefoon: 06 1946 2164, e-mail: nickbootsman@yahoo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts