Inwoners Drechtsteden worden sneller verlost van schuldenregistratie: verkort van vijf naar half jaar

Bron AD De Dordtenaar d.d. 20 mei 2023

Inwoners met schulden in de Drechtsteden kunnen vanaf volgende maand makkelijker schuldenregistratie van hun afkomen. Dat zorgt ervoor dat ze sneller verder kunnen met hun leven.

De regeling is bedoeld voor inwoners die succesvol een minnelijke schuldregeling hebben doorlopen. Dat betekent dat de schuldeisers vrijwillig meewerken aan de schuldregeling en er geen tussenkomst is van een rechter. De registratie wordt vanaf volgende maand verkort van vijf jaar naar zes maanden. Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert de leningen en schuldregelingen van alle Nederlanders.

Volgen Peter Heijkoop is het van groot belang dat mensen die de schuldregeling hebben afgerond sneller van hun zogeheten BKR-registratie zijn verlost. ,,Mensen kunnen hierdoor bijvoorbeeld geen hypotheek of telefoonabonnement afsluiten, ondanks dat zij hun schulden hebben afgelost. Door de BRK-registratie bij het succesvol doorlopen van een schuldregeling na 6 maanden te verwijderen kunnen inwoners sneller door met hun leven. De registratie staat dan niet meer zo lang in de weg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts