Drechthopper moet per 1 november minimaal 24 uur van te voren worden gereserveerd

Bron Dordrecht.net d.d. 21 oktober 2022

In juni 2022 luidde Stroomlijn BV al de noodklok. De Drechthopper en het vervoer naar dagbestedingslocaties ondervinden sinds die tijd nog meer problemen door de omstandigheden in de vervoerssector. De vraag is groter dan het aanbod dat geleverd kan worden. Inwoners uit de Drechtsteden ondervinden hier steeds vaker ernstige hinder van. Daarom acht Stroomlijn BV het nodig om per 1 november maatregelen te treffen. Onder andere door buiten de spits te reizen en ritten 24 uur van tevoren te reserveren. Met deze en andere maatregelen hoopt Stroomlijn BV de dienstverlening spoedig te verbeteren.

‘Het is ontzettend vervelend dat reizigers vaak lang moeten laten wachten en niet op tijd op de plaats van bestemming komen. En soms ook niet opgehaald worden. Dit is een situatie die we nog nooit hebben meegemaakt en is verre van wenselijk. We doen er alles aan om aan de wensen van onze reizigers te voldoen, maar de situatie is niet langer houdbaar. Met de start van de maatregelen hopen we de situatie snel weer onder controle te krijgen’, vertelt Lisette de Lijster de Raadt, directeur Stroomlijn BV.

Vervoerssector onder druk
De gehele vervoerssector in Nederland staat onder druk. De effecten hiervan zien we ook in de Drechtsteden. Vervoerders kampen met personeelstekorten en kunnen het niet meer bolwerken. Ook bij het leerlingen- en jeugdvervoer worden steeds vaker problemen ervaren. Vorige week werd bekend dat een van de vervoerders er noodgedwongen mee stopt.

Reizigers geïnformeerd
Deze week is er een brief verstuurd naar de reizigers van het Drecht- en Wijkhoppervervoer over de huidige vervoersproblematiek, de maatregelen en wat dit voor hen betekent. ‘Naast dat wij als organisatie anders moeten gaan werken vraagt dit ook iets van de reizigers. Ze kunnen voorlopig op een andere manier gebruikmaken van het vervoer, dat zal even wennen zijn. We vragen de reizigers dan ook om begrip. Het belangrijkste is dat de mensen die het vervoer echt nodig hebben, het kunnen blijven gebruiken’, zegt De Lijster de Raadt.

Vragen over het Drecht- en Wijkhoppervervoer
Reizigers met vragen kunnen contact opnemen met Drechthopper via het telefoonnummer: 088 – 505 8 505.

Inzet: Maatregelen Drecht- en Wijkhoppervervoer

Met de maatregelen zorgt Stroomlijn BV ervoor dat reizigers weer op tijd worden vervoerd:

Aanbodgerichte dienstverlening
Stroomlijn gaat bij het boeken van ritten meer aanbodgericht in plaats van vraaggericht werken. Dat kan als gevolg hebben dat reizigers mogelijk niet altijd op het tijdstip van hun eerste voorkeur kunnen reizen. Stroomlijn gaat in dat geval samen met hen op zoek naar een alternatief moment om een rit te boeken.

De minimale reserveringstijd voor ritten verschuift naar 24 uur voorafgaand aan de rit
De huidige reserveringstijd is 1 uur voor alle Drechthopper- en Wijkhopper-ritten. Door de reserveringstijd te verschuiven kan Stroomlijn de ritten beter inplannen waardoor meer reizigers een rit met de Drechthopper kunnen boeken en reizigers weer op tijd worden opgehaald. Als er sprake is van spoed of een medisch noodzakelijke rit, dan kan er telefonisch gekeken worden naar de mogelijkheden.

Ritten buiten de Drechtsteden worden tijdens spitsuren niet meer gereden
Door de drukte op de wegen, tijdens de spits, staan de bussen bij de ritten buiten de Drechtsteden lang in de file. Daarbij komt dat deze ritten minder goed gekoppeld kunnen worden aan andere reizigers. Dit verhoogt in de drukke spitstijden (de uren voor 10 uur ’s ochtends en de uren tussen 16.00 uur en 18.00 uur ’s middags) de druk op het vervoer en zorgt ervoor dat er minder goed op tijd wordt gereden.

Er worden geen gratis ritten meer aangeboden naar Covid-vaccinatielocaties
Tijdens de coronacrisis konden reizigers gratis reizen met de Drechthopper naar Covid-vaccinatielocaties. Deze ritten zijn nog steeds te boeken, maar gezien de huidige situatie is het niet langer mogelijk deze dienst gratis aan te blijven bieden.

Wat kunnen reizigers zelf doen?
In de brief naar de reizigers worden door Stroomlijn ook een aantal dingen genoemd die reizigers zelf kunnen doen. Alternatieven voor reizigers zijn:

Reizen met de Wijkhopper
Het kleine broertje van de Drechthopper is de Wijkhopper. De Wijkhopper rijdt in alle gemeenten in de Drechtsteden en is heel geschikt om korte ritten mee te maken. Reizigers die een rolstoel of scootmobiel mee willen nemen kunnen geen gebruikmaken van de Wijkhopper.

Reizen in de daluren
Door een rit te boeken tussen 10.00 uur ’s ochtend en 16.00 uur ’s avonds wordt de drukke spits vermeden.

Ondersteuning vanuit hun omgeving
Stroomlijn vraagt reizigers, die de mogelijkheid hebben, een beroep te doen om hun omgeving om hen van A naar B te brengen.

Drechthopper Taxi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts