Dordts college krijgt zijn zin: ov-korting voor inwoners met laag inkomen en niet gratis voor alle 65-plussers

Bron AD De Dordtenaar 20 december 2022.


Wat raadspartijen dinsdag ook probeerden, de nieuwe kortingsregeling voor openbaar vervoer in Dordrecht komt er zoals het college die voorstelde. De afgelopen jaren konden alle 65-plussers gratis reizen in de stad, maar daar komt dus verandering in.


Voortaan geldt dat iedereen vanaf 18 jaar met een inkomen tot 140 procent van het wettelijk sociaal minimum (WSM) in aanmerking komt voor een korting van 40 procent voor het openbaar vervoer in de stad tijdens daluren. Voor AOW’ers met zo’n laag inkomen wordt het openbaar vervoer gratis tijdens daluren in de Dordtse stadsbussen van Qbuzz.

Zij kunnen daar vanaf 9 januari aanspraak op maken via hun Dordtpas, door die te koppelen aan een ov-chipkaart. Anderen, dus ook ouderen, moeten vanaf volgend jaar wel betalen voor hun busritjes.


Meer daluren
Onder aanvoering van de VSP probeerde een flink aantal partijen het voorstel van het college te wijzigen naar de huidige regeling, maar daar bleek te weinig steun voor. Ook een wijzigingsvoorstel om het aantal daluren op werkdagen te vergroten, voordelig voor mensen in het openbaar vervoer, haalde het niet.


De Dordtse VVD kwam met het idee om mensen die agressief gedrag vertonen bij bijvoorbeeld de sociale dienst geen ov-kortingskaart te geven. Andere partijen en wethouder Peter Heijkoop vonden het maar een raar idee om mensen op deze manier te ‘straffen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts