Afstudeeronderzoek bij Provincie Zuid-Holland (bij de afdeling personenmobiliteit)

Onderstaand project van Damian Dresens past in de Koers van de Dordtse Seniorenbond die door Hans Ardon op de Algemene Leden Vergadering op 14 maart 2024 werd gepresenteerd.

Het onderzoek past in het onderwerp Welzijn, zorg en vervoer.
“Een goede gezondheid is voor veel senioren belangrijk. Het gaat niet alleen om gezondheid maar ook is het welzijn van senioren net zo belangrijk. Denk aan goede voorzieningen in de buur, goede ondersteuning van onder andere mantelzorgers. Verder willen wij ons inzetten een goed seniorenvervoer. Denk hierbij aan onder andere Openbaar Vervoer en Drechthopper. Ook daar zal de Dordtse Seniorenbond zich voor inzetten door een goede belangenbehartiging met verschillende projecten en door voortdurend het gesprek te voeren met de relevante organisaties”. (Koers DSB 2024)

Mijn naam is Damian Dresens en ik doe een afstudeeronderzoek bij Provincie Zuid-Holland (bij de afdeling personenmobiliteit).

Het onderzoek gaat over fiets-, scooter- en deelvervoervoorzieningen bij bushaltes en treinstations en hoe deze zo aantrekkelijk mogelijk in te richten om de ‘first and last mile’ te faciliteren. Onderdeel van het onderzoek is het enquêteren van verschillende doelgroepen over o.a. hun reisgedrag, hun reisbeleving en hun mening over hoe de reis voor hen aantrekkelijker gemaakt kan worden.

D.m.v. de responsen kan ik adviezen geven over hoe het openbaar vervoer in Provincie Zuid-Holland mogelijk verbeterd kan worden.


Drie van de doelgroepen in de enquête zijn volwassen werkenden, gepensioneerden (tot 75 jaar) en senioren (vanaf 75 jaar).

Seniorenverenigingen zijn onder deze groepen (deels) representatief voor deze enquête. 


Het invullen van de enquête duurt zo’n 8 minuten en staat t/m 28 april uit. Aan het einde van de enquête is een voucher te vinden waarop staat hoe tot 3 maanden lang gratis gebruik te maken van deelfietsen van Donkey Republic!
Met vriendelijke groet,


Damien Dresens, email: d.dresens@pzh.nl


Onderstaand de link naar de enquête.
https://forms.office.com/e/je1CvYssLQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts